Indoor

"Consider what you want to do in relation to what you are capable of doing. Climbing is above all a matter of integrity" - (Gaston Rébuffat)
Indoor Activiteiten

Extra evaluaties KVB 1 / KVB 2

Bij Vertical Thinking volgen we de opleidingsstramienen van de Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie en hanteren we volgende deelnamevoorwaarden voor onze opleidingen:

 • Klimvaardigheidsbewijs 2 → bezit van KVB 1
 • Klimvaardigheidsbewijzen 2 'plus' en 3 / 3 'plus' → bezit van KVB 2

Veel klimmers doen echter eerst op zelfstandige basis indoorklimervaring op, zonder het volgen van de opleiding KVB 1 of 2. Indien ze dan later bij ons verdere opleidingen willen volgen beschikken ze niet over het nodige KVB om te mogen inschrijven. In dit geval kunnen ze deelnemen aan een evaluatie KVB 1 of 2, zonder eerst de hele cursus KVB 1 of 2 te moeten volgen, op voorwaarde dat ze ook meteen bij ons inschrijven voor de vervolgcursus. We doen dus geen aparte evaluaties van mensen die geen verdere opleiding bij ons zullen volgen.

We laten je in overleg deelnemen aan het evaluatiemoment van één van de groepen van onze opleidingen KVB 1 of 2. Je neemt dus samen met de gewone deelnemers deel aan de tweede les (KVB 1) of de derde les (KVB 2), die dan ook het evaluatiemoment bevat. Contacteer ons gerust via mail, en dan zien we verder.

Na inschrijving sturen we onze cursus door en briefen we je over het verloop van de evaluatie zodat het heel duidelijk is wat we van je zullen verwachten. Daarna is het aan de deelnemer zelf om de cursus in te studeren, en om de nodige handelingen in te oefenen.

Een evaluatie wordt dikwijls onderschat – er komt meer bij kijken dan alleen maar eens een klimmer zekeren met het zekertoestel dat je al jaren gebruikt. Je moet overweg kunnen met alle verschillende soorten zekertoestellen (dynamische zekertoestellen, autotubers èn halfautomaten), en er komt ook theoretische kennis bij kijken.

Concreet

 • KVB 1: in de klimzaal van Stadium Coupure (Coupure Links 625 B, 9000 Gent), 19u00-22u00
 • KVB 2: in 'Klimzaal Bleau' (Campinglaan 2, 9000 Gent), variërende uren

Iedereen kan via ons een indoorklimverzekering afsluiten. Je bent dan zowel tijdens cursussen als bij individuele klimsessies verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en bij lichamelijke ongevallen. Dat is geen overbodige luxe want niet alle mutualiteiten dekken alle kosten bij klimongevallen. In de beknopte polis kan je de details van de verzekering terugvinden. Wie inschrijft na 1 september is verzekerd tot en met 31 augustus. Wie inschrijft na 1 januari is verzekerd tot en met 31 december.

Je kan ook via Vertical Thinking lid worden van Klim- en Bergsportfederatie, waardoor je meteen onder een uitgebreide bergsportverzekering valt.

  • € 23,5 voor leden van Vertical Thinking bij KBF
  • € 25 voor niet-leden en leden van andere KBF-clubs
  • Inbegrepen bij evaluatie kvb 1: cursustekst, KVB-evaluatie, opmaak en opsturen KVB-pasje, klimbeurt
  • Inbegrepen bij evaluatie kvb 2: cursustekst, KVB-evaluatie, opmaak en opsturen KVB-pasje, gebruik van klimtouwen en setjes
  • Niet inbegrepen: klimbeurt bij evaluatie kvb 2, indoorklimverzekering
  • Optioneel:
   • annulatieverzekering: € 5
   • indoorklimverzekering: € 15

  Wie inschrijft zonder annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan tot één week voor de start van de activiteit zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van administratiekosten: 15 € voor indoorcursussen, 25 € voor outdoorcursussen. Terugbetaling is nooit mogelijk.

  Wie inschrijft met annulatieverzekering en om welke reden dan ook zijn deelname annuleert kan zijn inschrijving en betaling laten overzetten naar een volgende editie van dezelfde activiteit mits betaling van 15 € administratiekosten. Terugbetaling is ook mogelijk, met aftrek van de prijs van de annulatieverzekering en administratiekosten: 15 € voor indoorcursussen, 25 € voor outdoorcursussen.

Check hier onze algemene voorwaarden en privacyverklaring.

 

 

 • partner image - 0
 • partner image - 1
 • partner image - 2